#4 Vashist & Dharamsala
Door: Frankie
Blijf op de hoogte en volg Frankie
13 November 2011 | India, Dharamsala
Allereerst iedereen bedankt voor de reacties en degene die de moeite nemen om de verhalen te lezen, wordt gewaardeerd :-)! De camerajacht was niet erg succesvol en ga nu dus verder met ‘alleen’ m’n kleine camera. Dat was ook ’t enige ietwat treurige dat ik te melden heb, want verder gaat ’t hier nog steeds fantastisch :-)! Ik zal maar gewoon verder gaan waar ik was gebleven…
Even zien… Inmiddels hadden Mareen en ik afscheid genomen van Ashwin en Thameem, maar ik ga ze weer terug zien in respectievelijk Goa en Chennai, hun woonplaatsen. ’t Schijnt dat Ashwin zelfs een zwembad met prachtig uitzicht over de stad heeft, dus heel erg ga ik dat waarschijnlijk niet vinden :p Wat gingen Mareen en ik ondertussen doen? Najah, we hebben maar besloten om van een steile berg af te rennen met iemand op ons rug, paragliden dus :-)! Diegene op onze rug zat gelukkig weer vast aan een 15 meter grote ‘parachute’ zodat we gedurende 5 minuten rustig zwevende in de Himalaya naar beneden zoefden. De broer van Mareen is een professioneel paraglider en had haar gewaarschuwd voor de vele dodelijk ongelukken die er in India zouden gebeuren, maar dat viel dus reuze mee :-p… Het was echt geweldig om tussen te bergen door naar beneden te zweven!
Tijdens het paragliden ontmoette ik twee Fransen: Romain en Yordi. Samen met hen ben ik de volgende dag gaan rotsklimmen (Mareen ging in haar eentje verder). Nu heb ik wel eens op een indoor muur in Nederland geklommen, maar dit is toch ff tien keer zoveel kicken! Ten eerste voelt een echte granietrots heel anders aan dan de gekleurde knopjes die ik kende en eenmaal boven kun je genieten van een adembenemend uitzicht van de Himalaya, kan ’t niet vaak genoeg zeggen ’t is echt prachtig! Tussen de bedrijven door werd er her en der natuurlijk lekker gegeten en heb de boel inmiddels beter op orde :-p
De volgende dag heb ik nog even rustig door Manali gesjokt, lekker gegeten en een boek gelezen in ’t park. ’s Avonds om 18 uur stapte ik opnieuw in de bus, dit keer richting Dharamsala, de officiële woonplaats van de Dalai Lama (ook al is hij er bijna nooit). De rit was de meest hobbelige die ik ooit heb meegemaakt en m’n darmen besloten om toch nog maar weer een tango te dansen… Ik zat dus op redelijk hete kolen in de bus, maar gelukkig stopt de bus als je er om vraagt :-) De planning was om ’s ochtends om 6 uur aan te komen, maar tegen alle verwachtingen in arriveerde ik samen met Ada (Fins meisje wie ik in de bus leerde kennen) al om 3 uur ’s nachts…
Op de honden na was ‘t doodstil was ’t in de uitgestorven straten en wij moesten op zoek naar een slaapplaats voor die paar uur. Gelukkig was zij hier drie jaar eerder ook geweest en hebben we uiteindelijk een Tibetaan uit z’n nachtslaap gehaald zodat we heerlijk konden slapen (dat wou in de bus niet echt :-p). De volgende dag heb ik besloten nog maar eens meer te relaxen dan ik al doe en ’t was tijd voor de was. Zo gezegd, zo gedaan en daarna m’n boek uitgelezen. Ook hebben m’n schoenen hun eerste APK gehad. Met toegewijde zorg zijn ze opnieuw gestikt en zijn m’n hakken wat verstevigd, volgens de jongens kunnen ze weer drie jaar mee. Dat geloof ik nog niet helemaal, maar ik hoef ze in elk geval nog niet weg te gooien :-)…
Ada bleek een heel intrigerend persoon te zijn en is echt helemaal in-to Reiki en Yoga, ze gaat hier yoga les geven de komende maanden. Zo heb ik van haar ook mijn eerste yoga les gehad en moet zeggen dat ’t erg ontspannend vond. Was niet bepaald lenig genoeg voor sommige van die rare standjes, maar oefening baart kunst zegt men.
Gisteren ging het gerucht dat de Dalai Lama terug zou komen naar Dharamsala en het hele dorp was in rep en roer! Vandaag bleek dat ’t dan ook echt zo zijn! Om 10 uur zou hij aankomen met de auto en ’t zou een beetje worden als ‘zwaaien naar de koningin’… Om half tien had ik nog niet echt ’t idee dat hij er al snel zou zijn en heb eerst nog een uurtje rondom het tempelcomplex gelopen. Met een prachtig kleurrijke stupa, oneindig veel Tibetaanse gebedsvlaggetjes en rijen monniken en nonnen, was dit meer dan de moeite waard. Toen ik terugkwam stonden er nog evenveel mensen te wachten en uiteindelijk na nog een half uur wachten werd dan toch echt de Dalai Lama voorbij gereden. Het was een schim, het was een flits, maar ik heb ‘m wel gezien :-D! Moet zeggen dat hij er precies zou uit zag als bij Erica Terpstra op tv :-)…
Weet nog niet wat ik hierna ga doen, maar dat zal wel weer blijken!
Rustig aan doen,
Frankie
Ps. N.K.V.V., keep up the good work!
13 November 2011 - 07:57
Wim:
frank, het verhaal was weer leuk om te lezen, pas goed op je zelf en tot het volgende verhaal.
groetjes uit de krim -
13 November 2011 - 11:10
Papa:
Hallo Frank
Jou verhalen zijn weer als vanouds leuk om te lezen over jou belevenissen, en je kleine camera maakt hele mooie foto's scherp en duidelijk, en nog heel veel plezier verder op je reis
Dikke knuffel
Je Pa -
13 November 2011 - 11:21
Krista:
Super mooi verhaal weer geschreven Frank, leuk hoor!! Balen van je camera, maar deze foto's zijn ook super hoor (ligt aan de fotograaf hé:P). Veel plezier maar weer bij je nieuwe avonturen!
Liefs Krista -
13 November 2011 - 11:21
Krista:
Liefs Krista -
13 November 2011 - 11:54
Marlies:
Wat weer een verhaal frank, geweldig! Wat tof dat je ging paragliden, ik droom daar vaak genoeg over en bij jou wordt het allemaal werkelijkheid. Doe jij ook rustig aan? Tot je volgende verhaal, ben benieuwd :) x Marlies -
13 November 2011 - 12:42
Tiny Buurvrouw:
hoi frank,wat doe je weer leuke ervaringen op.en ook wel een beetje eng tenminste die rots beklimmen en aan de parachute tussen de bergen door zweven,ik zou het niet durven,maar doe maar kalm aan daar en geniet maar lekker ,en ik wacht weer op je volgende verhaal groetjes uit dalerpeel. -
13 November 2011 - 14:14
Jerwin:
Goed geschreven kerel! Balen van je camera, maar ook deze foto's zijn top! Enjoy! Grtzzzz -
13 November 2011 - 14:26
Marije:
Je bent op en top aan genieten m je verhaal!! Leuk zeg!! En wat een mooi kleurrijk wereldje daar, vast heel bijzonder..! Super mooi!!
En nu ff twee daagjes genieten van de rust, lekker zeg! Haha en die Yoga moet je dan maar hard oefenen dan kan je het veel veel later hier in Nederland voortzetten, kan je ons hier ook wel leren!;)
Fijne dag en heel veel plezier nog!!
Xx Marije -
13 November 2011 - 14:27
Marije:
Op en top aan het genieten merk ik uit je verhaal (hoort er te staan, pc doet beetje vreemd geloof ik) -
13 November 2011 - 15:38
Beau:
Zoo wat kom jij veel verschillende mensen tegen zeg! Leuk! En dat jij gewoon daar aan het vertoeven bent in de Himalaya en de Dalai Lama hebt gezien, ongelooflijk, wat ben ik jaloers! Ga zo door! -
13 November 2011 - 18:59
Monique:
hoi Frank, ik heb al je belevenissen ademloos gelezen en wat stop jij veel in 1 dag zeg, pas een beetje op met die darmen een dagje relaxen is niet verkeerd.
en dan de dalai lama zien al was het een flits, geweldig.
ook ik ben over 2 a 3 weken in de buurt van Goa, maar we gaan een stuk eronder zitten in een rustig plaatsje. mooi he dat jouw schoenen weer een 2e leven hebben gekregen, en vast en zeker voor een indrukwekkend laag prijsje, uitstekende foto,s met die kleine camera.
frank veel plezier gewenst, monique -
13 November 2011 - 19:23
Jessica:
frank!
je moet gewoon boeken gaan schrijven als je weer terug bent,
zit op de bank hardop te lachen hoe je verteld supergaaf!!
genieten toch??
xxx jessica -
13 November 2011 - 19:29
Frank H:
Da's nog eens toeval! Leuk dat ie ff langs kwam! ;)
Ciao!
P.S. De volgende keer de tango gewoon met een dame doen ipv met je darmen hè :P -
13 November 2011 - 19:32
Willma:
He topper!
Weer een super verhaal! leuk leuk!
Geniet ervan, enne, wel beetje voorzichtig zijn he;)
lfs!
13 November 2011 - 21:21
Lianne Kampie:
Hey,
moet ik je een nieuwe camera komen brengen ?? Wil ik best hoor !
Krijg ineens ENORM zin namelijk na het zien van je foto's !
Kalm an doen hè -
13 November 2011 - 21:49
Steph. :
Hoi Frank,
Leuk om je op deze manier te volgen, zowel in beeld als schrijven. Balen van je verdwenen camera maar je kleine doet het gelukkig ook prima.
Ik weet dat je een actieve jongen bent, nu weet ik toevallig ook dat je wellicht 8 dagen gaat mediteren! Is dat niet wat teveel van het "goede"? Je moet het ook weer niet overdrijven, voor je het weet ben je een monnik ;-)
Pas goed op jezelf en tot het volgende verslag.
groeten,
Steph ;-)
ps. Foto 0104, dame met bril is goed.
14 November 2011 - 12:37
Jasper:
Goed bezig Frankie!
Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt. Geniet ervan.
Ciao! -
14 November 2011 - 13:38
Els:
Op die rost ook; supergaaf! Lijkt me zo moeilijk! Ik kan btw al mn comments wel copy-paste gaan doen, want elke keer zet ik er hetzelfde neer: 'super, mooi, geweldig en blijven genieten'. Dus zo ook nu... Haha! :)
Groetjes Els -
14 November 2011 - 17:08
Karin :
WOW Frank,
Wat weer een geweldig verhaal en wat al een belevenissen.
Ben lichtelijk jaloers.
Groetjes Karin -
14 November 2011 - 17:52
Heidi:
Hey Frank,
Wat geweldig omje verhalen te lezen echt super..........zou bijna jaloers worden.
En prachtige fotos heb je gemaakt.
Hopenlijk zien we er nog veel meer...........
Groetjes Heidi
( OBS/SEH) -
15 November 2011 - 02:41
Marieke:
Ha die Frank!
Ik zit in de nachtdienst en het is hier rustig. Mooi tijd dus om je verhalen te lezen en je foto's te bewonderen. Supergaaf hoor! Veel gedaan en leuk beschreven. Balen van je camera! Maar die kleine doet het ook niet verkeerd zie ik!
Een fijne tijd nog en groeten!
Marieke -
17 November 2011 - 16:46
Ad:
Mooi verhaal Frank zo te lezen verveel je je eigen niet daar . -
17 November 2011 - 21:36
Melissa:
Heey Frankie,
Super om je boeiende verhalen te lezen!!
Super tof allemaal wat jij mee maakt!!
Idd jammer van je fotocamara, gelukkig doet deze het ook prima!
Leuk leuk!!
Heel veel plezier!!
Ik kijk uit naar je volgende verhalen!
Liefs x -
22 November 2011 - 11:07
Delhia:
hey frank!!
wat een ontzettend mooi verhaal weer! mooi aangevuld ook met scherpe foto`s, wat eigenlijk niet eens nodig is, want zoals jij vertelt, kan ik het mij heel goed voor de geest halen allemaal.
je beleeft weer super veel zeg, geweldig!!
doe vooral voorzichtig en sterkte met je dansende darmen :)
groetjes delhia